56 træningspas, 418 kilometer, 7 dage tilbage

Debut på halvmaraton distancen.

For 5 måneder siden startede jeg min strukturede Hechmann Running halvmaraton træning med det mål at træne op til HCA Halvmaraton den 1. oktober. Om 7 dage kan jeg forhåbentlig kigge tilbage, og sige til mig selv: “Yes, you did it”.

Jeg havde i 2016 sat mig det mål at jeg ville gennemføre et halvmaraton i løbet af 2017. Planen var umiddelbart enten Lillebælt Halvmaraton eller Bestseller Aarhus City Halvmaraton i løbet af foråret; men desværre satte en skadesperiode en stopper for det, så det bliver istedet i Odense jeg skal have min debut på de 21 kilometer. Foråret og sommeren har budt på masser af træning, og 5-7 konkurrencer på 5 eller 10 km distancen, men de 21 km har jeg endnu ikke været ude på – eller heller på et træningspas.

Pulsbælte, pace, væske – masser af overvejelser

Jeg er så småt begyndt detaljeplanlægningen frem til løbet på søndag, og på ugens lange løbetur idag havde jeg tiden til tænke lidt over de forskellige ting jeg skal have styr på. Jeg ved med mig selv hvor meget de små detaljer betyder for mig. Ikke så meget ift min sluttid, for det flytter hverken 10 eller 20 minutter; men mere ift. mit fokus på dagen. Jeg fungerer bedst når jeg har styr på detaljerne, så der er mange forskellige overvejelser lige nu:

  • Skal jeg løbe i singlet eller t-shirt?
  • Skal jeg løbe med pulsbælte?
  • Hvor meget energi skal jeg have med, og hvilken?
  • Skal jeg selv tage vand med til de første 10 kilometer?
  • Skal jeg stoppe op ved væskedepoterne, eller løbe mens jeg drikker?
  • Hvilken pace skal jeg løbe i?
  • Skal jeg følge en pacer?

“Slap nu af”  tænker mange sikkert, og nyd nu bare løbet. Nyde løbet det kommer jeg helt sikkert til, men jeg syntes at jeg skylder mig selv at være så godt forberedt som overhovedet muligt. Jeg har brugt 5 måneder på at træne – ikke kun på løb, men også kombineret med styrketræning og cykling, og jeg er helt klart i mit livs bedste form … ja, det skal jo være skidt før det bliver godt 🙂

56 træningspas og 418 kilometer

Jeg har gennem de sidste 5 måneder løbet i gennemsnit 3 løbepas om ugen, og det er blevet til 56 løbepas som har budt på i alt 418 kilometer. Desværre har jeg haft nogle uger med løbe pause, da jeg har døjet med lidt småskader som jeg har skullet tage hensyn til. Der er ihvertfald en ting jeg har lært – husk at lytte til min krop for den lyver ikke. Så jeg har passet på ikke at forcere min træning, og det er lykkedes mig at komme igennem den seneste periode forholdsvis skadesfri.

Trailløb som alternativ træning

Jeg blev inspireret til trailløb på vores sommerferie på Bornholm, hvor der pludselig var et helt andet og mere interesant terræn, og det måtte jeg have mere af. Så de sidste 5 uger har jeg minimum en gang om ugen hoppet i min trailsko og taget en tur med en flok seje trailløbere i Marielundskoven i Kolding.

Trail er for mig et dejligt alternativ til de lange aleneture på landevejene. Det er en dejlig afveksling som uden tvivl også har styrket mit løb, da det både indeholder tempo og bakker. Jeg har været med til et par trail konkurrencer, og i fredags stod den på 6 kilometer med pandelampe og masser af mudder til Kolding Night Trail. En sjov, mudret og anderledes løbeoplevelse.

7 dage og 2 træningspas tilbage

Idag er der 7 dage tilbage inden jeg på søndag kl. 10.00 er klar til at se hvad 5 måneders struktureret træning kan gøre. Jeg får ikke nogen fantomtid, kommer ej heller på podiet – langt fra – men jeg vil gi’ hvad jeg har, og forhåbentlig stå tilbage med en fed løbeoplevelse. Jeg har i næste uge 2 træningspas – en tur i trailskoene og en rolig tur på torsdag – og så er jeg klar.

Svar på mit overvejelser

På dagens løbepas fandt jeg svar på de fleste af min overvejelser, så der er kun et par åbenstående ting jeg skal tage stilling til

Skal jeg løbe i singlet eller t-shirt?

Med mindre det bliver møg dårligt vejr, så står den på singlet.

Skal jeg løbe med pulsbælte?

Ja. Jeg vil gerne have de bedste data med fra løbet – og det er incl. puls

Hvor meget energi skal jeg have med, og hvilken?

Jeg tager energi med til hver 30 minutter, og selvom jeg lige har prøvet noget nyt, så holder jeg mig til mine High5 Energy Gel, som jeg har brugt i lang tid.

Skal jeg selv tage vand med til de første 10 kilometer?

Det er jeg ikke helt afklaret med, men hælder nok til at tage min 230 ml væskeblære med.

Skal jeg stoppe op ved væskedepoterne, eller løbe mens jeg drikker?

Jeg går efter den bedst mulige tid, og så dur det ikke at stoppe op.

Hvilken pace skal jeg løbe i?

Jeg har sat mig tre mål. En pace hvor jeg giver mig selv bronze, en som giver sølv og en hvor jeg opnår den bedst mulige resultat – det giver guld. Lige nu går jeg efter noget mellem sølv og guld, som er et sted imellem mit beregnede maraton og AT tempo. Jeg vil hverken starte for hårdt ud, ej heller komme i mål med mere krudt i benene. Det kommer til at gøre ondt, og det er jeg helt forberedt på.

Skal jeg følge en pacer?

Det har jeg ikke besluttet endnu. Gør det kun hvis det føles rigtigt på dagen.

Wish me luck til HCA Halvmaraton 🙂

Hvilke overvejelser har du gjort dig når du skal løbe konkurrence? Er der noget jeg har overset, eller har du blot et rigtig godt tip? Smid gerne en kommentar.

Hvis du vil have opdateringen om nye indlæg, så følg min Facebook side eller følg mig på Instagram.

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.