Det er op af bakke fra årets begyndelse.

Mit 2017 startede ikke som jeg kunne håbe på. Igennem et stykke tid har jeg bøvlet med mit venstre knæ, og jeg har igennem det seneste halve år konsulteret en fysioterapeut for at se om vi har kunnet få mine knæproblemer helt væk. Et ganske regulært læbeknæ. Jeg har prøvet at løbe med et knæbånd, har prøvet tung ben- og knætræning, fokuseret på daglige knæøvelser; men jeg er ikke stoppet med at løbe. Det gør jeg dog nu. Ikke for alt, men i minimum resten af måneden.

Min januar kommer derfor til at forløbe noget anderledes end jeg regnede med. Det bliver en måned med fuld fokus på coretræning, styrketræning og mest af alt knæøvelser. Jeg mødtes med fysioterapeut i tirsdags, og sammen lavede vi et knætræningsprogram. Specielt så udfordrer “et-bens-squat” mit knæ ret meget, og når jeg laver øvelsen med vægte, så kan jeg virkelig mærke at mit knæ får “tæsk” – på den gode måde. Som min fysioterapeut sagde, så skal vi prøve virkelig at sparke til det knæ. Jeg har i alt for lang tid bøvlet med det knæ, og nu er det tid til at prøve noget andet. Jeg er optimistisk, men også en smule skeptisk.

Lyt til eksperterne

Jeg har talt med min løbetræner for at sikre at vi er enige om fremgangsmåden. Han vil trods alt være den som jeg skal arbejde sammen med efterfølgende 🙂 En ting jeg ihvertfald har lært, er at lytte til de signaler min krop sender mig. Et smertefuldt knæ, er tegn på at noget ikke er som det skal være. Det er også derfor min løbetræner helt fra begyndelsen (da vi startede for en måned siden) klart har givet udtryk for at vi er nødt til at følge rådene fra min fysioterapeut, og derfor støtter han løbepausen 100 procent. Daniel har sammensat et motiverede træningsprogram for resten af måneden med fokus på core-, styrke og cykeltræning – alt sammen i kombination med knæ træningen.

Den mentale del er den sværeste

Den største udfordring i den kommende måned vil helt sikkert være i mit hoved – den mentale del. Ikke at komme ud at løbe en eneste kilometer. Det at engagere mig med en løbetræner har boosted min motivation som aldrig før, så jeg kan blive en bedre og stærkere løber – og nu er jeg i en situation hvor jeg slet ikke løber.

Jeg skal huske at minde mig selv om mit mål for 2017: At løbe et halvmaraton – vel og mærke skadesfri. Min løbepause og fokuseringen på styrketrænigen vil helt sikkert hjælpe mig ift. den sidste del – et løbeår uden skader. Forhåbentlig kan jeg trække i løbeskoene igen i februar som en styrket løber, med styrket core, knæ og benmuskulatur.

Ift. mit mål om at gennemføre et halvmaraton – så ændrer det sig ikke. Jeg sætter mig selvfølgelig tilbage, men motivationen er her stadig, og jeg kan ikke vente med at komme ud af buret, og starte med at løbe igen – og møde den reelle udfordring: At gennemføre et halvmaraton. Det gælder ikke kun om at gennemføre et halvmaraton – det er ligeså meget de ugentlige løbeture, nydelsen ved løb, træning op til der er vigtig for mig. Jeg vil på ingen måde stå tilbage som en skuffet løber hvis jeg ikke gennemfører et halvmaraton. Jeg løber fordi jeg nyder det giver mig energi og den nydelse det giver mig.

God løbemåned til jer alle. Vi ses forhåbentlig på landevejene i februar. Indtil da, så ses vi i motionscentret 😉

Har du nogen erfaring med løber knæ? Hvordan slap du af med det? Hvad virkede for dig? Smid mig gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.