Bakkeløb og langsom løb

En tur på bakkerne.

I denne uge startede jeg på det program som min løbetræner har tilrettelagt for mig. En kombination af styrketræning og langsom løb. Jeg havde også fornøjelse af at deltage i en motiverede løbeworkshop hos DGI i Aarhus. Alt i alt en dejlig uge 🙂

For at have fuld fokus på mine småskader, har min træner lavet et program som tager udgangspunkt i langsom løb med lav puls – kombineret med styrketræning. Jeg har løbet to gange i denne uge – omkring 25 minutter hver gang. Den første tur var på en flat rute hvor jeg ikke havde problemer med at holde min puls i den rigtige zone. Det andet løb var på Rebild Bakker. Et fantastisk område at løbe i, men at løbe med lav puls var en umulighed – men hold da op hvor jeg nød løbet, selvom pulsen blev ganske høj. I næste uge har jeg to løbeture på programmet, begge med lav puls.

Som skrevet så deltog jeg i en løbeworkshop hos DGI i Aarhus med focus på skader. Workshoppen hed: “Styrk dit løb: Løbeskader og forebyggelse”. Det blev faciliteret af løbetræner Max Boderskov, som gav en masse gode råd ift. hvordan man kunne undgå løbeskader. En af de vigtige råd er at finde den rette balance mellem langsom løb og intensive/hurtig løb. Langsom løb skal udgøre omkring 80%

Når man som mig er begyndt at interessere sig for løb, og hvad der fungerer og ikke fungerer, så kan man ikke undgå at falde over Claus Hechmann. Claus er en af de mest anerkendte løbetrænere herhjemme. Hans filosofi bygger på samme princip – nemlig at langt størstedelen af dit løb skal foregå i langsomt tempo. Hvis du vil forstå lidt mere om teorierne bag, så lån eller køb hans bog “Løb med Eliten”. Jeg har haft stor glæde af at læse den.

Principperne om langsom løb passer heldigvis super godt ind i mit program, som har stor vægt på langsom løb. Det gør at jeg i endnu højere grad ser frem til de kommende uger og måneders løbetræning.

Efter en julefrokost weekend gik turen forbi motionscentret, hvor det blev til 90 minutters træning. Så ugen sluttede på den høje klinge 🙂

Er du god nok til at løbe langsom, eller giver du den max. gas hver gang? Smid gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.